Kindertentoonstellingen

Romeinen


Nurdius Maximus

Deze kindertentoonstelling is gemaakt rondom de populaire kinderboekenserie ‘Dagboeken van Nurdius Maximus’, waarin een Romeinse jongen van 12 jaar oud een grote Romeinse held wil worden. De Romeinse wereld zoals auteur Tim Collins en illustrator Andrew Pinder die beschrijven, is fantasievol, maar wel gebaseerd op ware bronnen. De spannendste en grappigste avonturen uit de boeken komen terug in deze speciale doe-expo, waar kinderen aan de hand van opdrachten zelf in de huid van Nurdius Maximus kunnen kruipen.

Hoofdpersoon Nurdius Maximus is een dunne, onhandige slungel, die zeker weet dat hij Romeinse held zal worden. Zijn oudere broer is een generaal in het leger en zijn vader en moeder vinden Nurdius maar lastig en onhandig. Nurdius en zijn slaaf Linos beleven allerlei avonturen, die Nurdius beschrijft in zijn dagboeken. Tijdens zijn hilarische pogingen om een held te worden, werkt hij aan de zijde van Caesar, probeert hij barbaren op te voeden en leert hij vechten als een gladiator.

Van de kinderboekenserie zijn inmiddels zes delen verschenen. De avonturen zijn gebaseerd op Romeinse bronnen, wat de boeken interessant en fantasievol maakt, want die wereld lijkt wel heel ver weg. Door leuke, spannende spellen en doe-activiteiten worden de kinderen meegenomen naar de Romeinse tijd en worden zij uitgedaagd om in de wereld van de Romeinen te stappen. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld.

Impressie Romeinen expo